Spela gratis spindelharpan på dator eller mobil

Röd dam på svart kung och sedan en svart knekt. Det är enkelt att spela spindelharpan. Det gäller bara att köra röd på svart och sedan röd och i nummerordning. Spelet är väldigt populärt och kallas för spindel för att kortraderna påminner lite om benen på en spindel.

Spindelharpan eller patiens, eller kanske Solitair. Kärt barn har många namn fast just namnet Spindelharpan patiens skvallrar om vad det handlar om, tålamod förstår, patience!

Hur spelar du Spindelharpan på svenska?

För det första behöver du ingen Spindelharpan på svenska. Spelet har väldigt få kommandon som du måste förstå. Du delar ut korten, deal på engelska, och nu ska du klicka på kort för att se vad som gömmer sig. Du har också en korthög där du kan blanda eller använda det kort som visas.

Låt oss säga att du har en hjärter nia i korthögen och ett av de öppna korten på bordet är en spader tia. Nu kan du dra hjärter nio till spader tio och fästa kortet där.

Låt oss säga att kortet bredvid spader tio är en ruter knekt. Du kan dra spader tio tillsammans med hjärter nio som hänger på till ruter knekt och så fäst de tre korten där. Nu kan du vända kortet som frigjorts för att se vad som gömmer sig.

Målet med spindelharpan är att vända upp alla kort och att få alla kort placerade på spelplanen i ordning. Nummer och varannan kort rött, varannan kort svart.

Här är en liten video som visar hur man spelar Spindelharpan:

 

Ångra ett drag

Låt oss säga att du klickar på korthögen för att blanda och få upp nya kort. Fast så inser du att du visst hade kunnat använda det som visades. Då kan du välja Undo i menyn. Det betyder att ångra. Då kommer korten att rullas tillbaka och du kan göra det du insåg var möjligt.

Det här bör inte kosta dig några poäng eller tid i en standardversion där du inte spelar mot klockan.

När du har löst hela spindelharpan brukar korten börja dansa över skärmen och nu kan du börja ett nytt spel. Det kommer du antagligen göra för det är svårt att sluta spela spindelharpan online eller på en dator!

Finns gratis Spindelharpan online?

Ja, det är enkelt att hitta en gratis Spindelharpan patiens online. Du kan också välja Spindelharpan på svenska. Det finns varianter där du ställer in språk om det är viktigt för dig att få menyer på svenska. Korten ser ju likadana ut oavsett språk.

Spindelharpan online

Några av de bästa gratis spindelharpanspelen:

Spider Solitaire från 1bsyl

Här kan du klicka på korten eller dra dem till plats. Spelet har en fin layout och har fått höga betyg av användare. Du finner denna Spindelharpa här. Något som är ett plus med denna Spindelharpa gratisversion är att du inte blir bombarderad med reklam, skönt! Dessutom flyter spelet på snabbt och enkelt.

Spider Solitaire för Android från MobilityWare

Här har vi en annan gratis spindelharpan som inte är full av reklam. Något som du dock bör vara medveten om är att den här varianten tycks dra lite mer mobilbatteri än andra versioner. När du har spelat klart ska du vara noga med att stänga av appen så att den inte fortsätter suga kraft från ditt mobilbatteri.

Du hittar denna variant här i Google Plays butik. För dig som har testat en massa gratis spindelharpor och inte hittat rätt kan detta vara lösningen. Det här är för dig som vill ha spindelharpan och gratisspela med möjlighet att det bara läggs vinnande händer som du ska lösa.

Solitaire från KARMAN GAMES

Om du vill ha Spindelharpan för att gratisspela men med mer motstånd kan Karman Games variant fungerar fint. Här är det inte enkelt att vinna. Det ger en utmaning gång på gång. Du hittar spelet här. Notera att det går bra att rotera spelet på din mobiltelefon om du har ställt in detta i inställningarna först.

Spindelharpan från Solitaire Fun

Här har vi ett spindelharpan spel för dig som inte vill behöva läsa instruktioner för att komma igång. Mycket smart för dig som är ute efter Spindelharpan på svenska för att du oroar dig för om du kommer att förstå eller inte.

Du hittar denna variant här. Minimalt med reklam och en version som har fått höga betyg från användare!

Mahjong Solitaire Funs Spindelharpan gratis

Det här är ett spindelharpanspel som har fått höga betyg. Det ska dock sägas att du kommer att få reklam även då du spelar. Det kan ibland vara lite irriterande. Du hittar spelet här. Det är enkelt och kul att spela.

Hur kan du bli bättre på spindelharpan?

Det är bara att spela och spela! Det är så du blir bättre. Varje gång vässar du dina kunskaper och inser vad som är smart att göra i olika lägen. Du kan också tänka på att välja en variant som är enkel i början.

För vissa kan det kännas roligare att spela om du bara har vinnande händer att jobba med. När du blir bättre på att lösa spelen kan du ju gå upp i nivå och göra det svårare. Spindelharpan är ett underbart spel som du helt klart ska ha på din mobil eller dator för stunder då du vill slappna av en stund med något kul och intressant.