Bingo

Stämningen i en bingohall kan vara uppslupen och det är inte så konstigt. När du bara behöver ett nummer till för att få bingo och ta hem hela jackpotten så blir det svettigt och spännande. Ännu roligare är det då du spelar bingospel online med coola finesser och fina bingobrickor. Du kan vinna en bra slant med bingobrickor för några kronor och det här är underhållning som räcker en bra stund.

Vad är bingo?

I bingo så ska du få en rad med nummer på en bingobricka. Du köper en eller flera bingobrickor och så drar spelet igång. Nummer kommer att annonseras och de du har markerar du på din bricka. I klassisk svensk bingo så ska du få fem i rad. När detta sker så har du vunnit bingospelet. Då kan du ropa bingo även om det inte krävs för att du ska vinna på bingo online.
Det finns mönsterbingo, speed bingo, brittisk bingo och andra versioner av detta klassiska spel. I ett bingorum online så kan du spela med bonus och du kan delta i bingoturneringar som är gratis med verkliga vinster.

Varför ska du spela bingo?

Bingo spelar du för att det är kul och socialt. Spelen på nätet är också sociala med hjälp av chatt och aktiviteter som du kan delta i. Visst går det att bli rik på bingo men det bör inte vara ditt syfte med spelet. Fokusera på underhållningen så får du ut mesta möjliga av bingo på nätet.

Hur kan du vinna på bingo?

Du vinner när du har tur. Men bingo strategi är inte så dumt för med den så kan du välja rätt spel och turneringar. Passa på att spela då du får bonus eller får vara med gratis. Ta också chansen att spela när ett visst bingospel har en större jackpott så att det blir mer pengar om du vinner.

Intressanta fakta om bingo

Det är svårt att hitta en person som aldrig har spelat bingo. Du blev antagligen introducerad till spelet långt innan du fick leka med det i skolan. Idag så kan vem som helst njuta av en omgång bingo direkt på mobilen eller på en dator. Det finns ingen anledning till att leta efter en lokal bingohall då nätet erbjuder så många fina bingospel.

Här är lite bingofakta som du kanske inte kände till. De kan vara något att tänka innan du köper din nästa bingobricka…

 1. Världens främsta välgörenhet – När det ska samlas in pengar till välgörenhet så kommer bingo ofta fram som ett verktyg. Faktum är att det här spelet är en av världens främsta välgörenhetsinsamlare.
 2. Med vaggan i Italien – Det sägs att bingo har sitt ursprung i Italien. Där ska spelet ha utvecklats under 1530-talet. Men det är klart att det har funnits liknande spel i andra länder så att säga att bingo uteslutande italienska rötter kan vara att ta i.
 3. Kvinnornas spel – Det finns statistik som visar att omkring 80 % av alla som spelar bingo är kvinnor. Det här har inte förändrats trots att spelet nu finns i nätcasinon och är så lätt att komma åt utan tanke på vem du spelar med.
 4. Färre bingohallar – Internationellt sett så minskar de traditionella bingohallarna. Inte för att bingo är mindre populärt. Spelet är populärare än någonsin men det spelas online. Ju fler som vänjer sig vid att få sin bingofix online, ju färre går till en vanlig bingohall och då får den vanliga bingohallen stänga.
 5. Vanligaste mönstren för vinst – Det finns en massa olika bingomönster men de vanligaste är fem i rad, blackout, X och 4 hörn. I bra bingohallar på nätet så finner du garanterat spel med dessa mönster men också mer. Du kan till exempel hitta spel med bilder som ska fyllas ut med hjälp av rätt nummer.
 6. Beano – Det sägs att bingo i början hette Beano. Detta berodde på att man använde torkade bönor för att markera numren som ropades ut. Men så var det någon som skrek bingo istället för beano och det lät antagligen så bra att man fortsatte kalla spelet för bingo. Det finns till och med folk som tycker att det är kul att gå omkring och skrika bingo utan någon särskilt anledning. Det leder till intressanta reaktioner då folk normalt sett kopplar ihop denna fras med något positivt. Testa nästa gång i är på ett köpcentrum så får du se…
 7. Åldern på onlinespelarna – Den som spelar bingo online är vanligtvis mellan 35 och 40 år. Men det finns svenska bingosajter som vänder sig till äldre personer. Det blir allt vanligare med pensionärer som spelar bingo online vilket beror på att de har vant sig vid att använda datorer och smartphones.
 8. Stora vinster – Det finns bingospel med enorma vinster. Det kan till och med röra sig om flera miljoner kronor. Det går att vinna storvinster med en mycket liten insats. En bingobricka behöver inte kosta mer än några kronor. Det blir inte mycket även om du spelar med flera på en gång.
 9. Rekordvinster – 2008 så kunde brittiska Christine Bradfield och hennes kollega skåla i champagne. De vann nämligen 14 miljoner på bingo. Två år senare så blev det rekord i Skandinavien. Då var det en kvinna vid namn Karin som spelade på Maria Bingo. Hon vann 1,3 miljoner kronor.
 10. Bingo på Irland – Om du reser till Irland så kan du spela irländsk bingo. Där finns det ett nätverk som heter Planet Bingo Group. De erbjuder många olika bingoklubbar runtom i landet.
 11. Stora pengar online – Bingospelen är som sagt mycket populära online. År 2010 så omsatte bingoindustrin på nätet 640 miljoner dollar. Det här är en siffra som bara ökar då yngre generationer blir myndiga och inser hur kul det är att satsa på bingospel online.
 12. Inte bara för nöjets skull – Det är fortfarande så att bingo används för mer än nöje. Spelet dyker ofta upp i skolundervisningen där det kan användas på olika sätt. Dels så kan barnen lära sig siffror genom att spela och dels så kan spelet användas som en morot för att lära sig annat.
 13. Bingo som dejting – Många träffas online och inte bara via dejtingsajter. Bingo är också ett sätt att finna en partner på. Gemensamt intresse finns ju och när man spelar online så är det lätt att använda verktyg som chatt för att lära känna varandra lite mer. Om det slår gnistor så går det alltid att ordna med en träff i verkligheten.
 14. Många Margareta spelar bingo – Det kanske låter lite konstigt, men det finns statistik som visar att många som spelar bingo heter Margaret. Om det är samma i Sverige och många som heter Margareta som spelar är okänt.
 15. Keno kommer från bingo – Det finns de som hävdar att Keno kommer från bingo och så kanske det är. Det finns ju onekligen en hel del likheter mellan dessa två lotterispel.
 16. Edwin S. Lowe och bingo – Bingo som vi känner spelet idag skapades av en entreprenör i New York. Han hette Edwin S. Lowe och ses som den moderna bingons fader.
 17. Bar för hälsan – Det är inte alla som inser att bingo kan vara minst lika bra för hälsan som sport och nyttig mat. När du spelar bingo så blir du glad och upprymd. Det är bra för hälsan. Dessutom så kan du känna avkoppling av att syssla med något som inte ställer krav så som ditt jobb och studier gör.
 18. Bli smartare med bingo – Det finns studier som gör fällande att de som spelar bingo regelbundet får ett starkare psyke än andra. De blir bättre på att använda hjärnan och det får de nytta av i många andra sammanhang. Du kan alltså se dina bingospel som en investering i din hälsa och i din hjärna. Något att komma ihåg nästa gång folk klagar på att du spelar så mycket bingo!
 19. Större än fotboll i England – Bingo är faktiskt större än fotboll i England. Det läggs mer pengar på bingobiljetter än på fotbollsmatcher varje år i Storbritannien. På sätt och vis så kan bingon ses som ett engelskt nationalspel. Alla spelar, unga som gamla. Och det är 90-bolls-bingo som gäller som standard i England.
 20. Bingo wings – Om du någonsin hör uttrycket bingo wings så ska du veta att det refererar till knubbiga gamla damer som spelar bingospel. När de vinner så slår de ut med armarna och flaxar precis som fåglar med vingar. Det här uttrycket är inte längre lika relevant då de som spelar kan vara precis vem som helst. Inte bara äldre damer som är knubbiga på grund av för många kakor och stillasittande bingospel.
 21. Lila är den bästa färgen – När det ska väljas färg för markören så är lila det första valet för de flesta. Varför bingospelare är så förtjusta i lila är svårt att säga. Men kanske beror det på att den här färgen syns väl.
 22. Filmer om bingo – Det finns inte hur många filmer som helst som handlar om bingo. Om du är intresserad av att se film som detta spel så får du ta en titt på folmer som Bingo Confidential som kom år 2010 i USA. Sedan så är det förstås så att bingon som spel förekommer i filmer som en del av handlingen. I filmer som My Girl så var bingon en viktig del av berättelsen men inte som huvudevent.