Europatipset

Europatipset – Vad är Europatipset och hur fungerar det?

Om du är nyfiken på Europatipset och vill ha lite Europatipset tips ska du läsa vidare. Här ska vi ta en titt på de vanligaste frågorna om hur du kan spela på de stora ligorna på kontinenten med detta spel som erbjuds av Svenska Spel.

Det är viktigt att du förstår hur Europatipset fungerar för att kunna förstå Europatipset resultat men framförallt för att du ska spela på rätt sätt. Det här är ett spel som inte bara kräver eftertanke. Du måste ju ha koll på många olika matcher och därmed kan det bara rekommenderas till dig med verklig passion för fotboll.

Det finns förstås möjlighet att spela tillsammans med andra via Svenska Spels Spela Tillsammans på Europatipset. Det kan vara en hjälp både för dig som är intresserad av att lägga dyrare system som för dig som är ny på detta spel och gärna ser lite input från andra som kan mer.

Om du ska spela på Spela Tillsammans måste du dock vara snabb. Det finns inte hur många andelar som helst så hoppa på så snabbt du kan!

Men vi börjar med att röna ut vad Europatipset är vilket du bör ha helt klart för dig innan du sätter en krona på detta spel…

Vad är Europatipset?

Vi kan beskriva Europatipset som ett spel som liknar Stryktipset. Det är en form av poolspel som Svenska Spel erbjuder. Du kommer att spela på 13 olika fotbollsmatcher från de största fotbollsligorna i Europa. Du använder tre tecken för att tippa:

 1. 1
 2. X
 3. 2

Europatipset spelas normalt sett två gånger per vecka. Det brukar vara på söndagar och sedan på en vardag som följer. Det kan vara tisdag såväl som onsdag eller torsdag. Om du har minst 10 rätt kan du vinna en stor vinst av den vinstpott som samlas in från många olika länder.

resultat europatipset

Hur spelar man Europatipset?

Det kan verka lite snurrigt att tippa på Europatipset när du inte har gjort det förr. Du får en kupong där du kan tippa på 13 olika matcher. Det du ska gissa är hur du tror att varje match kommer att sluta. De tre olika tecken du kan använda dig av har 3 olika betydelser:

 1. 1 = Hemmalaget vinner
 2. X = Det blir oavgjort
 3. 2 = Bortalaget vinner

Du ska göra minst ett val för varje match men om du betalar mer kan du göra fler val. Det här kallas för halv- och helgarderingar.

För att du ska få del av Europatips utdelning så ska du ha minst 10 rätt.

Hur lottas Europatipset?

Europatipset fungerar så att 65% av omsättningen betalas ut till spelare som har 10, 11, 12 eller 13 rätt. Det här fördelar på följande vis:

 • 13 rätt får 40% av utdelningen
 • 12 rätt ger 15% av utdelningen
 • 11 rätt ger 12% av utdelningen
 • 10 rätt ger 25% av utdelningen
 • 8% kommer att gå till det som kallas för garantifonden.

Viktigt – Du får inte alltid utbetalning på Europatipset då du har 10 rätt. Om det är så att vinstsumman per rad blir mindre än 15 kronor så skjuter Svenska Spel upp dessa vinstpengar till nästa omgång av Europatipset.

Vad kostar Europatipset?

För att kunna spela på Europatipset ska du ha en budget för de rader du spelar på och det system för satsningar som du väljer. En enkel rad kostar bara 1 krona. Men när du kör med system där du inkluderar halv- och helgarderingar så kommer det att kosta mer.

Om du helgarderar en match så ska du gångra din insats med tre gånger. Varje halvgardering du gör ska gångras med två. På så vis kommer du fram till kostnaden för ditt Europatips.

europatipset resultat

Resultat på Europatipset och utdelning

Det vi måste komma ihåg är att Europatips resultat påverkas av två huvudsaker:

 1. Hur många som är med och spelar
 2. Hur mycket pengar som satsas på omgången

Skillnaden mellan Stryktipset och Europatipset är att du inte garanteras hela vinsten på 10 miljoner om du är ensam vinnare. Men du kan vinna miljonbelopp om du skulle lyckas bli ensam vinnare. Fast det ska sägas att det finns spelare som med en minimal insats på under 20 kronor har vunnit flera miljoner på Europatipset som ensamma vinnare.

Om vi ska konkludera vad det handlar om så kan vi säga att chansen att vinna kan ses som lite bättre än om du spelar på Stryktipset samtidigt som du måste få in flera vinster med fulla kuponger för att det ska bli en stor vinst.

Resultaten för Europatipset kan du få via TV, internet och livesändningar online. Svenska Spel visar också sin hemsida vad som händer med Europatipset resultat och Europatipset utdelning. Du kan alltid rätta din kupong på Svenska Spels hemsida.

Europatipset tips – 5 tips för spel på Europatipset

Vad ska du göra för att öka chanserna till att vinna på Europatipset? Vi tar en titt på några bra Europatipset tips som du kan lägga på minnet. Vi börjar med det som vi redan har tagit upp, nämligen att spela tillsammans med andra.

 1. Spela tillsammans med fler spelare

När du spelar med andra blir det roligt. Ni går in flera stycken på en kupong och tillsammans ser ni till att valet blir det allra bästa. Det här gör att ni får råd med fler rader och kan slå era kloka huvuden tillsammans. Det blir förstås till att dela på vinsten men det kan det ju vara värt om ni faktiskt lyckas vinna mer på detta vis.

 1. Lyssna på experter som har Europatips tips

Det finns gott om experter på Europatipset som inte har något emot att dela med sig av sin erfarenhet och kunskap. Kolla online och hitta bloggarna och nyhetskanalerna som hjälper dig att analysera på rätt sätt. Det här kan öka chansen till att vinna då du får bättre insikt hur det kan tänkas gå i kommande matcher i olika ligor.

 1. Ge inte upp!

Du kanske har fel den här gången men det betyder inte att du är usel på att tippa på fotboll. Det är ju inte så enkelt att god analys leder till rätt val. Fotboll är en dynamisk sport och det mesta kan hända. Du får ha tålamod och försöka igen. Har du roligt då är det ju värt att fortsätta!

 1. Lär dig mer

Du kanske kan en hel del om fotboll i Europa men det finns alltid mer att lära sig. Du bör lägga tid på att lära dig mer om lagen och deras spelare. Om det här faller sig naturligt för dig så har du en god start för att lyckas med att tippa på Europatipset.

 1. Spela med vettig budget

Det spelar ingen roll vilket spel du spelar på. Det bör alltid vara med pengar som du har råd att förlora. Gör upp en budget för dina satsningar och håll dig till den. Andelsspel där du spelar tillsammans med andra kan vara ett sätt att spara pengar på. Tänk på det!

europatipset tips

Spela på Europatipset med system

Du kan spela på Europatipset med system. Det här är dyrare än att spela på enkla rader men det kan vara något som gör att dina vinstchanser går upp. Det finns tre huvudsakliga system att spela med:

 1. M system på Europatipset

Du kan spela med halv- och helgarderingar i M system. Det här är ett matematiskt system där du skapar många rader samtidigt som du garderar kupongen. På så vis gör du inte många enkelrader.

 1. R system på Europatipset

R står för reducerat system och det finns lite olika varianter. Dessa system benämns med bokstaven R och sedan en siffra för hur många halvgarderingar du gör samt vad kostnaden blir.
Här kan du se hur R system kan spelas:

 1. U system på Europatipset

U system är till för att påverka dina nyckelraders teckenfördelning. Du markerar ett tecken på en av dina garderingar på kupongen för att köra med detta system.

Spel med M system är vanligast men det är att rekommendera att du lär dig mer om hur du spelar med system för att du ska få ut mer av Europatips. Det är också något som kan göra att du tycker att det är roligare att spela. Detta oavsett vad dina Europatips resultat blir.