mahjong gratis

Tips för dig som vill spela Mahjong gratis!

Om du är sugen på Mahjong gratis eller bara är nyfiken på hur detta spel fungerar ska du ta chansen att testa online Det har aldrig varit enklare än nu att hitta gratis spel Mahjong på nätet. Du kan snabbt lära dig spelet eller bli bättre på det. Framförallt får du en massa underhållning helt utan kostnad.

Vad är Mahjong och hur spelas det?

Mahjong är ett traditionellt kinesiskt spel som är populärt över hela världen. Spelet spelas med brickor och går ut på att spelare gör set och par.

  1. Arrangera spelet

Mahjong spelas med en uppsättning av 144 brickor. Detta inkluderar bambu, cirklar, karaktärer och så kallade vindar. Varje bricka har fyra av sitt slag i setet. Spelet spelas av fyra spelare och varje spelare börjar med 13 brickor. Du kan alltså inte spela ensam som med spel som Spindelharpan mobil.

Brickorna blandas och varje spelare bygger en vägg av brickor framför sig. Väggen är två brickor höga och 17 brickor långa och det finns en lucka i mitten.

  1. Bestäm dealer

Dealern bestäms genom att varje spelare tar en bricka från väggen och avslöjar den för de andra spelarna. Spelaren med den högst rankade brickan blir dealern. Vid oavgjort dras en ny bricka tills en vinnare fastställs.

  1. Dra och kasta brickor

Spelet börjar med att dealern drar en bricka från väggen. Detta följs av att de andra spelarna i medurs riktning gör samma sak. Varje spelare måste sedan kasta en bricka med framsidan upp på bordet. På så vis får vi en skräphög med de kastade brickorna.

  1. Gör set och par

Målet med spelet är att göra set och par av brickor. Ett set är en grupp av tre eller fyra brickor av samma färg och antal. Ett par är två identiska brickor. Set kan bildas av antingen en sekvens (tre på varandra följande nummer av samma färg) eller en triplett (tre identiska brickor av samma färg och nummer). Ett par kan vara två identiska brickor.

  1. Gör en Mahjong

Spelet är över när en spelare har slutfört en hand med fyra set och ett par. Det är detta som är känt som Mahjong. Spelaren måste säga Mahjong och visa sin hand för de andra spelarna för att verifiera vinsten.

Om en spelare säger Mahjong felaktigt måste han betala en straffavgift. Därefter fortsätter spelet.

gratis mahjong online
Sätt dig in i spelet innan du börjar spela gratis Mahjong online!

Beräkna poäng i Mahjong

Vinnaren av spelet bestäms av poängen som tjänats in under spelet. Poäng delas ut för specifika set, par och bonusar. Spelaren med högst poäng i slutet av spelet är vinnaren. Det krävs alltså skicklighet och inte bara tur såsom slotsspel och andra casinospel.

Spela Mahjong gratis på en ansedd Mahjong-webbplats

Det första du behöver göra för att spela Mahjong gratis online är att hitta en ansedd Mahjong-webbplats. Du kan till exempel välja Mahjong com gratis men det finns många sajter där ute som erbjuder gratis spel Mahjong. Alla är dock inte pålitliga.

Leta efter webbplatser som är väldesignade, har positiva recensioner och erbjuder en mängd olika Mahjong-spel. Det ska finnas Mahjong classic gratis och mer så att du kan välja och utveckla ditt spel.

Lär dig reglerna genom att gratisspela Mahjong

Innan du börjar spela Mahjong online gratis är det viktigt att du lär dig spelets regler ordentligt. Även om grundkonceptet för spelet är relativt enkelt så finns det många regler och variationer att vara medveten om.

Ta dig tid till att läsa på reglerna och träna på att spela med hjälp av guider.

Här har du en snabb guide som visar dig hur du spelar:

Övning ger färdighet

Precis som alla andra spel är övning nyckeln till att förbättra dina mahjongfärdigheter. Dra nytta av de Mahjong gratis online för att öva och finslipa dina färdigheter. Var inte rädd för att börja med de enklare varianterna av spelet och arbeta dig upp till mer avancerade nivåer.

Ju mer du spelar ju mer inser du helt naturligt om detta spel. Genom att spela gratis Mahjong kan du snabbt komma på egna strategier och tekniker. Dessa kan du sedan använda för att få bättre resultat i spel om pengar.

mahjong på köksbordet
Att spela mahjong på riktigt runt ett bord kan vara en mäktig upplevelse!

Spela med vänner för pengar eller utan

Att spela Mahjong med vänner kan vara ett roligt och socialt sätt att njuta av spelet. Många mahjongwebbplatser online låter dig spela med vänner och till och med skapa privata rum. Det går att spela Mahjong gratis på detta vis eller för pengar.

Att spela med vänner kan också hjälpa dig att lära dig nya strategier och tekniker. Men du måste inte spela Mahjong online gratis för att ha kul med vänner på detta vis. Du kan ju köpa ett set och spela hemma runt köksbordet. Det kan faktiskt vara att rekommendera för det är en unik spelupplevelse som inte fås på samma sätt online.

Med detta sagt så kan du förstås spela mycket lättare när du inte måste samla ihop personer rent fysiskt runt ditt köksbord. Majong gratis online är perfekt på detta vis!

tärningar

Använd bonusar för bättre Majong online

Vissa Mahjong-webbplatser erbjuder bonusar och så kallade power-ups som kan hjälpa dig under spelets gång. Till exempel kan vissa power-ups ta bort brickor eller blanda brädet. Det gör det lättare för dig att hitta matcher och vinna spelet. Dra nytta av dessa bonusar för att öka dina chanser att vinna såväl som spelnöjet.

Det är viktigt att vara fokuserad

Mahjong kräver stor koncentration och fokus så det är viktigt att eliminera distraktioner medan du spelar. Stäng av din telefon och alla andra mobila enheter som kan störa din koncentration. Spela i en tyst och bekväm miljö som hjälper dig att fokusera på spelet. Detta är viktigt om du tänker spela gratis spel Mahjong för att bli bättre på strategi och taktik.

Ta pauser från spelet för att vila hjärnan

Att spela Mahjong under längre perioder kan vara mentalt utmattande. Det är viktigt att ta pauser för att undvika utbrändhet och hålla tankarna fräscha. Ta några minuters bensträckare och gå kanske en snabb promenad för att rensa tankarna innan du återvänder till spelet.

Det är kul att gratisspela Mahjong!

Mahjong är ett roligt och avkopplande spel som kan avnjutas gratis online. Det är otroligt kul att gratisspela Mahjong på nätet och det kan leda till att du vinner oftare i spel om pengar. Med dessa tips du fått av Smartgambler kan du förbättra dina mahjongfärdigheter och njuta av spelet från bekvämligheten av ditt hem.

Kom ihåg att välja en ansedd Mahjong-webbplats, lära dig reglerna, öva, spela med vänner, använda bonusar och power-ups, hålla fokus och ta pauser. Genom att följa dessa tips är du på god väg att bli en mahjongmästare. Men oavsett vilket så är gratis Mahjo på nätet en tillgång som ger en massa nöje när du behöver det!