värdebetting

Vad är value betting för något?

Har du hört talas om förväntat value betting men undrar vad det egentligen är? Är det någon ny modefluga eller är det ett genuint sätt att tjäna pengar på sportspel? Och hur är value betting jämfört med arbitrage-betting eller matched betting?

Enklaste sättet att förklara vad som menas med ett valued bet är att du hittar möjligheter där ett spelbolag har övervärderat sina odds på en match. När du finner detta så lägger ett spel på det. Konceptet med value betting kräver endast en satsning tillskillnad mot matched betting där du måste spela på alla potentiella utgångar.

Här ska vi gå igenom fördelar och nackdelar med värdebetting, value betting, samt hur du kan använda denna unika teknik för att utnyttja felaktiga odds för bookmakern och ge en genomsnittlig vinst på 6-7 % övertid!

Systemet är inte ditt första val för poolbetting med Topptipset eller Europatipset men kan helt klart vara en smart sak att ha i bakfickan nästa gång du ska betta.

Är det riskfritt med value betting?

Value betting är inte bara kul och problemfritt. Det finns en verklig risk att förlora allt du satsar. Jämför detta med arbitrage-betting som kan kännas mycket säkrare. Med matematik kan dessa risker minimeras, men i slutändan är det upp till dig om risken motiveras av den ökade belöningen du har chans att vinna!

Value betting i detalj

Value betting innebär att identifiera situationer där ett spelbolag har prissatt odds som inte återspeglar den faktiska sannolikheten för en händelse. Oftast har de satt odds som innebär en sannolikhet som är lägre än den riktiga sannolikheten där spelbolagen får överhand på dig. Men med value betting letar du efter oddsen som ger dig överhanden.

Högre odds betyder lägre sannolikhet för att ett resultat inträffar. Om en häst springer till ett odds på 100 är det logiskt att spelbolaget tror att den praktiskt taget inte har någon chans att vinna. Om du vet bättre så kan du tjäna på detta.

håller tummarna
Om du har rätt kan det bli stora pengar!

Hur räknar spelbolagen?

Om en bookmaker har satt ett odds på 1,80 för att Manchester United ska vinna en EPL-match mot Chelsea, vilken sannolikhet antyder de genom att sätta dessa odds?
Genom att använda detta räknesätt kan vi lista ut hur stor chans spelbolaget tror att det blir Manchester United som vinner (1/1.8=0,556=55,6%). Vilket är 55,6% chans i detta exempel

Men spelbolaget tror faktiskt att Manchester United har en lägre sannolikhet att vinna än såhär (säg 50% chans), men de sätter sannolikheten högre (och oddsen lägre) än detta för att bygga in en vinstmarginal på några procent.

Låt oss nu säga att du kör krona eller klave och du bettar på en sida hela tiden. Procentuellt har du 50% chans att vinna och 50% chans att förlora. I varje fall i teorin. Det vill säga att det förväntade värdet är att du kommer gå plus minus noll om du spelar på detta under en längre tid.

Value betting ger istället dig överhanden med 6-8%, vilket betyder att du kommer vinna i det långa loppet. I teorin alltså. Så är det ju med all betting och alla spel. Vi kan aldrig veta säkert men visst kan värdebetting vara något som förbättrar resultaten för dig samtidigt som detta system gör det mycket roligare att syssla med betting.